Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP’li Sümer'den asgari ücret çağrısı...

CHP’li Sümer

CHP’li Sümer'den asgari ücret çağrısı...

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 2020 yili için belirlenecek olan asgari ücretin “yasanabilir” bir rakam olmasi gerektigini belirterek “Gelin bu krizin faturasini en fazla ödeyen emekçileri biraz olsun güldürün. 2020 için yasanabilir bir asgari ücret tespit edin” çagrisinda bulundu.

Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada 2020 yilinda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek 2 Aralik tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacagini animsatti. Dünyada asgari ücretlerin hane halkinin dikkate alinarak belirlendigini belirten Sümer, “Türkiye’de sadece isçinin kendisinin geçimine göre hesaplama yapilmaktadir” dedi. TÜIK verilerine göre geçen yil bir isçinin aylik geçimi 2 bin 213 TL tespit edilmesine karsin 2019 için verilen asgari ücret bunun bile altinda kalarak 2 bin 20 TL olarak belirlendigini kaydeden Sümer söyle konustu:

HÜKÜMETE VE ISVERENLERE ÇAGRI

“Türkiye’de 14 milyon isçinin yaklasik 10 milyonu asgari ücretle çalismaktadir.Asgari ücret tespit komisyonu masasina oturacak hükümet ve isveren temsilcilerine sesleniyorum:
Isçilerin yararina olacak bir sey ülkemizin ve hepimizin yararina olacaktir. Yasanabilir bir ülke, yasanabilir bir asgari ücretle mümkündür. Gelin bu krizin faturasini en fazla ödeyen emekçileri biraz olsun güldürün. 2020 için yasanabilir bir asgari ücret tespit edin.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı